Година след ремонта столичният бул.“Витоша“ е в окаяно състояние

13:58, 08 фев 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със свое писмо до столичните медии неправителствената организация“ Спаси София“ разпространи днес снимки на популярната пешеходна зона в София – бул.“Витоша“, показващи окаяното ѝ състояние: разбит паваж, компрометирана основа, „плюещи“ плочки и разкъртени шахти. От снимките на гражданските активисти е видно, че и трите етапа на ремонта на емблематичния софийски булевард „Витоша“, изпълнявани една след друга в периода 2012 - 2015 г. вече са със сериозни дефекти, за които тази НПО обвинява недостатъчния строителен надзор, лошия избор на материали и ниското качество на полагане на настилките.

„Добавете към това и вмешателството на "тентите" на околните заведения, за чийто монтаж настилката беше дупчена и разбивана и започва да става трагично ясно защо това е проект, който е некадърно изпълнен. Не така трябва да изглежда централната улица на една европейска столица. Особено пък, ако е единствената...“, алармират в своето писмо от „Спаси София“ и напомнят, че пешеходната улица в центъра на София стана обект и на протести заради тротоарното право, раздавано на заведенията за сметка на обществените места за отдих в зоната.

От НПО-то питат кмета на София кой ще понесе отговорността, като предполагат какъв ще е отговора - никой.

„Но искаме да Ви попитаме нещо друго - с какви очи ще гледате софиянци следващия път, когато поискате от тях да Ви гласуват доверие?“, питат още от „Спаси София“.

„Прекалено е на фона на подобни резултати Столичната община да иска от софиянци да се примиряват ден след ден с неспособността ѝ да си върши работата. Разбираме да беше веднъж-два пъти в годината нещо някъде да се скапе или повреди, но такива трагични картинки са ежедневие“ заявяват от Спаси София и допълват, че не виждат адекватни реакции от страна на общината. „Не виждаме желание за промяна, нито и способност ясно да се заяви какви изобщо намерения има г-жа Фандъкова, като кмет, за да се справи с проблемите.“

„Не сме доволни, че сме излезли (за пореден път) прави, защото правотата ни излиза твърде скъпо на този град.“, смятат от организацията. Според тях Столичната община пропилява възможности и безотговорно харчи обществени средства за проформени ремонти проформа.„Това не е добросъвестно управление. А мълчанието по проблемите вече прилича по-скоро на безочие“, допълват още от организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама