Седем държави ще работят по проект за предпазване от опасностите в киберпространството

14:00, 08 фев 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем държави, сред които и България, ще работят по съвместен проект за предпазване от агресията в киберпространството и от опасностите, които крие работата с информационни технологии. Това каза на пресконференция днес Пенка Спасова – председател на управителния съвет на Сдружение „Учебна работилница Европа”.

Плевенското сдружение е сред партньорите по проекта, с координатор „Правото в Европа” /Йена, Германия/, в който участват неправителствени организации и от Австрия, Турция, Гърция, Словения и Белгия.

Участниците в проекта искат да помогнат на родителите, в името на децата си да ценят и да пазят свободата като ценност, под формата на защита на личните данни, заяви Пенка Спасова.  Тя уточни, че най-добрата закрила за децата е отношението в семейството, съчетано с разговорите за съдържанието в интернет, за защитата на данните и с оценка на информацията.

Затова родителите се нуждаят от материали за обучение, които ще бъдат подготвени на различни езици и ще помагат на специалистите в работата им с родителите и децата.

Разликите в изказаните мнения на хората от различните държави са малки, което говори, че навсякъде киберпространството носи едни и същи проблеми на родители и деца – подчерта Димитър Грънчаров - председател на  на  Сдружение „Малки стъпки”. Той заяви, че законодателството все още не е взело никакви мерки, за да се противопостави на кибертормоза.

Потърпевши са не само младите, а  и хората от средно и високо управленско равнище. Те не знаят какво да правят и към кого да се обърнат за помощ. Необходимо е синхронизиране на европейската директива, която да защитава в съда потърпевшите от кипертормоза,  каза още Димитър Грънчаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама