Нови електронни услуги в общинските детски градини на Пловдив

14:14, 08 фев 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив продължава с целенасочените си усилия за подобряване на качеството на услугите в детските градини. От началото на годината се въвежда нова електронна система, чрез която се отразяват присъствията и отсъствията на децата в групите, начисляват се автоматично дължимите такси за посещение на детско заведение и се проследяват редица натурални показатели, необходими за административните дейности. Чрез системата, освен оптимизиране на работата на администрацията, ще има нововъведения и за родителите. Те ще получават по електронната поща писма с дължимите суми и сроковете за плащането им и информация за обявените карантини за инфекциозни заболявания в посещаваните от децата им групи. По-бързо ще се осъществява и плащането на място в детските градини, като квитанциите за платени суми ще се разпечатват директно от новата система.

Системата стартита с въвеждане на данните за присъствия и отсъствия на децата в електронните дневници за месец януари. Отразяването им е достъпно и за учителите и служителите от детските градини, като разработката осигурява лесно и бързо въвеждане на информацията. След първоначалното запознаване със системата и проведеното обучение на представители на детските градини, всички в срок се справиха с генерирането на таксите за месец януари. Така родителите, които са предоставили адреси на лични електронни пощи в системата за прием, вече получиха първите писма от новата електронна система.

В средата на тази година се очаква да заработи и електронна система за прием в първи клас, която ще улесни значително родителите. Общински съвет Пловдив вече прие единни правила за прием в края на 2016 г. Първото класиране за училищата ще се проведе през месец юни.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама