Близки на пострадали при взрива в Хитрино завеждат дела за кръвнина

14:30, 08 фев 17 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният омбудсман Мая Манолова, която вчера откри изнесена приемна за жителите на Хитрино, ще търси варианти как финансово да бъдат подпомогнати собствениците на заведения, унищожени от експлозията на гарата.

„7 бизнесмени поискаха съдействие от омбудсмана, тъй като разрушените заведения и магазини са осигурявали прехраната на цели семейства“, съобщи пред Topnovini.bg председателят на Обществения съвет Севджан Акиф.

Мехмед Мехмедов за пореден път поставя въпроса за възстановяване на бизнеса му от механата. А персоналът да се върне на работа, тъй като сега е на борсата.

На втора среща загубилите близки обявиха, че ще заведат дела срещу виновните за взрива, сподели Стефан Стефанов.

Кметът Нуридин Басри каза, че твърдо стои зад хората си. И ще им помогне при воденето на дела за обезщетения. Вече е ангажирана адвокатска кантора от София, която разполага със 17 пълномощни от хора, за да води съдебните битки за кръвнина, научи репортер на Topnovini.bg от самия кмет.

Омбудсманът Мая Манолова ще направи предложения за промяна на текстове в Закона за железопътния превоз, които да регламентират условията, при които се извършва задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, става ясно от сайта на националния омбудсман. Уточнява се, че фирмата превозвач не е имала Гражданска отговорност.

А целта на инициираните промени е да станат известни размерите на застахователните суми, рисковете, които те покриват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама