Перата скочи срещу разпит на свидетел. Водят ново разследване за свинските опашки

15:14, 08 фев 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Остри реплики си размениха на днешното заседание Петър Низамов–Перата и представителят на държавното обвинение. Причината е разпитът на анонимен свидетел, който прокурорът държи да проведе, а Перата настоява това да не се случва. Междувременно стана ясно и това, че се води ново досъдебно производство за свинските опашки. То е срещу неизвестен извършител.

„Реагирам остро срещу продължаването на този фарс. Това е процес, който трябва един път завинаги да приключи. Всичко е ясно, в клипа се видя, свидетелите бяха разпитани. Анонимният свидетел си смени показанията, без никакво въздействие, защото ние не знаем кой е този човек. Този процес трябва да се върти, да продължава и аз да бъда подсъдим, да ми стои в досието това нещо. Това е целта. Против съм да се тормози един свидетел, който два пъти е казал едно и също и сега трети път да го тормозят. Какво ще го правят преди това, нещо различно ли ще каже. Очакват да му окажат сериозно въздействие, за да може той да си промени показанията в тяхна полза ли?“ – каза след делото Петър Низамов пред медиите.

Неговите адвокати също изразиха възражения относно разпита на анонимния свидетел, тъй като той два пъти вече е разпитван по досъдебното производство.

Съдията обаче счете, че е нужно държавното обвинение да подготви въпросен лист.

„Вие хубаво възразявате, ама ние не знаем какви въпроси ще зададе прокурорът на анонимния свидетел. Това се опитвам да обясня на цялата зала“ – каза съдията.

На заседанието днес бе разпитан още един свидетел, призован от защитата. Той разказа, че не се познава с Перата и е научил от социалната мрежа къде и кога ще се ходи към границата. Цялата група получила инструктаж от Низамов да не се използва сила, ако се засекат бежанци.

Стана ясно, че все още тримата потърпевши не могат да бъдат намерени. Издирването им продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама