Задържаха трима души за телефонни измами

15:18, 08 фев 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха трима съпричастни към извършени телефонни измами. Операцията е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Гоце Делчев. В нея са участвали служители на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Благоевград и Русе.

В хода й са задържани трима жители на Ветово – Д.Н. /26г./, криминално проявен, регистриран за различни престъпления и осъждан, 25-годишната Д.Л. и 17-годишен. Установено е, че схемата, по която са действали, е да звънят на случайно избрани телефонни номера, представяйки се за техни близки с искане на различни суми за: плащане на капаро за закупуване на климатици, печалба от томболи на различни магазини; необходимост от купуване на ваучери за мобилни телефони.

Според първоначалните данни групата е действала основно в Благоевградска област. В хода на проведените действия по разследването, в тримата и обитаваното от тях жилище са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти, имащи отношение към престъпната им дейност. При задържането им, единият от тях направил неуспешен опит да изхвърли ползваните мобилни апарати в горяща печка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама