Шефът на "Топлофикация София" пред Topnovini.bg: За да се платят неустойки, трябва да се докаже вина

15:19, 08 фев 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната топлофикация още не знае дали и как би изплатила неустойки на гражданите, които останаха повече от 48 часа без парно и топла вода. Това отговори на въпрос на Topnovini.bg изпълнителният директор на дружеството Георги Беловски.

Заедно с екипа си той дойде днес по обяд в комисията по икономика на Столична община, за да даде последна актуална информация за сривовете в системата на топлоподаването през седмицата.

"Неустойки към гражданите може да има само ако се докаже вина за аварията. Такъв е законът, това е записано и в общите ни условия. Как се доказва вина, не мога да кажа, защото досега "Топлофикация" не е имала в близките 26 години прекъсване от 48 часа" -

коментира шефът на дружеството.

Според Беловски, не е ясно нито какво е "вина", нито как ще се измери тя, нито пък кой е органът, който ще прецени това. Тепърва трябвало да се създава такава практика.

Беловски заяви, че в момента фокусът на компанията е да реши проблемът с топлоподаването.

"Вина и компенсации са много важна, но следваща тема" -

допълни той и уточни, че Комисията за енергийно и водно регулиране може да санкционира "Топлофикация - София" в размер от 250 000 лева до 1 млн. лева.

И днес от столичното дружество не се ангажираха с обещание кога аварията ще бъде изцяло предоляна и всички квартали ще имат парно и топла вода. 

Въпреки уверенията, че са на финала, Беловски каза, че днес около обяд е бил локализиран огромен пробив в района на "Макдоналдс" на "Цариградско шосе".

От компанията не можаха да кажат на какво се дължи поредицата от аварии. Беловски отхвърли като невярна информацията, че се канят да спрат топлоподаването в цяла София, докато се отстрани проблемът.

"Логиката ни на работа винаги е била квартал по квартал" -

каза още Беловски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама