Съдът в Плевен остави в ареста непълнолетен, извършил серия кражби

15:22, 08 фев 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенската районна прокуратура внесе искане до съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за непълнолетния Атанас М. от град Пордим, съобщава пресцентърът.  Срещу него се провежда бързо производство за  опит за кражба на вещи от частен имот.

Деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини Той е бил заварен от органите на полицията по време на извършване на престъплението. Незабавно е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Плевен и Атанас М. е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок от 72 часа.

Съдът е приел мотивите на прокуратурата, че става въпрос за тежко престъпление, което дава възможност най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ да бъде взета по отношение на непълнолетно лице. Събраните до момента доказателства по досъдебното производство сочат, че въпреки младата си възраст, обвиняемият Атанас М. е осъждан многократно за престъпления против собствеността на гражданите – кражби и грабежи. Наложените му до момента наказания не са въздействали поправително и възпиращо върху него. Към настоящия момент срещу него  са внесени още три обвинителни акта, които ще се разглеждат в Районния съд в Плевен.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама