Обучават над 1800 младежи от София как да търсят работа

15:37, 08 фев 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според официалната статистика в България всеки пети млад човек не работи, не учи и не изучава занаят. В отговор на това предизвикателство фондация „Каузи“ планува да обучи над 1800 млади хора от западните квартали на София и от малки населени места как да търсят работа, за подготовка на автобиография, какви са правата им като служители и как могат да започнат собствен бизнес.

Основните проблеми в работата с младите хора и ефективните начини за включването им в неформални дейности бяха обсъдени по време на първата информационна среща на организацията, в която активно участие взеха представители на публичната администрация, бизнеса, формалното образование и гражданския сектор.

„За да се справим с анонимността на неактивните млади хора, информацията за възможностите пред тях трябва да бъде атрактивна и с тях трябва да се работи пряко на терен“ -

каза Гергана Джугуларска, експерт в Дирекция „Политики за младежта“ към Министерството на младежта и спорта.

„Бизнесът от своя страна предлага стажантски програми и възможности за трайна качествена заетост на младите хора след това“ -

смята пък изпълнителният директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

В рамките на проекта ще бъде организирана и младежка предприемаческа борса, която да среща бизнес идеите на младите хора с потенциалните инвеститори. Специален акцент е определен и за младежите с увреждания, които ще имат достъп до същите услуги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама