Половин София без парно заради нови аварии в 6 столични квартала

15:42, 08 фев 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Половин София остава без парно и топла вода заради появили се нови аварии в в 6 столични квартала, научи Topnovini.bg от пресцентъра на общинското дружество.

От днес следобед общинска фирма „Топлофикация София“ започва да спира парното на своите абонати в един от най-големите столични жилищни комплекси - „Младост“-1, 1А, 2, 3 и 4, а до късния следобед без парно ще останат и кварталите „Студентски град“, „Дървеница“, „Мусагеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“.

От дружеството потвърдиха, че за отстраняване на нововъзникналите аварии са изкарани всички аварийни екипи на фирмата, които ще работят без прекъсване по отстраняване на аварията, но е факт, че в следващите 48 часа половината столичен град ще мръзне в един от очертаващите се най-студени февруарски дни.

От столичното топлофикационно дружество увериха, че за тези часове и дни, в които не е имало топлоподаване, на абонатите на „Топлофикация“ няма да бъдат начисляват суми за топлинна енергия.

Ваканцията на учениците от училищата в тези 6 столични района се удължава до петък, включително.

По-рано днес шефът на "Топлофикация София" заяви за Topnovini.bg, че за да се платят неустойки, трябва да се докаже вина. Преди обед на 8 февруари омбудсманът Мая Манолова призова хората без парно да пускат жалби до "Топлофикация София" преди 1 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама