Глобяват фирма „Чипита“ за заблуждаваща реклама на пицети

16:13, 08 фев 17 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое заседание днес Върховният административен съд (ВАС) e потвърдил със свое решение наложените от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби в размер на 146 922 лв. на базираната край София компания „Чипита България“ АД като рекламодател, и 12 116,48 лв. на гръцката рекламна агенция „Блек Чери“ АД (като рекламна агенция, разработила и заснела рекламния клип), за извършено нарушение по чл. 32 от Закона за защита на конкуренцията (за заблуждаваща реклама), във връзка с излъчване на телевизионен рекламен клип на продукта на „Чипита България“ АД, напечен „7days Pizzeti”.

В хода на проучването на антимонополната комисия е било установено, че рекламният клип на „Чипита“ съдържа заблуждаващи елементи относно произхода на стоката, като с него се създавало впечатление у потребителите, че предлаганият продукт – бърза снаксова закуска „7days Pizzeti”, е с италиански произход, а той не е – самият продукт се произвежда във фабриката за храни на „Чипита България“ край София (в с.Казичене).

Съдът е подкрепил изводите на КЗК, че вниманието на потребителя е насочено звуково и визуално към елементи, които целят да внушат италиански произход на стоката, което води до увреждане на интересите на потребителите.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване от засегнатата фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама