Измамите с храни под прицела на 8 организации по време на изложението „Фудтех“

16:21, 08 фев 17 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Измамите с храни и тяхното влияние върху здравето на потребителите са във фокуса на дискусионен клуб, който ще се проведе в рамките на изложението „Фудтех 2017“ в Пловдив. В присъствието на националния омбудсман Мая Манолова представители на 8 организации ще обсъждат как да се противопоставят на имитиращите продукти и заблуждаващите етикети.

Дебатите ще се съсредоточат върху начините за производство на опасни храни, злоупотребата с информация и последствията от нея, защитата на потребителите, ограничаването на сивия сектор.  Организатори на проявата са Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюзът по хранителна промишленост, Асоциацията на млекопреработвателите, Асоциацията на месопреработвателите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, Федерацията на потребителите, Националния център по опазване на общественото здраве, Българското дружество по хранене и диететика. Те ще обединят сили, за да дадат отпор на престъпната дейност, застрашаваща здравето на стотици хиляди хора. Събитието ще се проведе на 22 февруари в Международен панаир Пловдив.

Международна конференция „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“ ще събере изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети на 24 февруари. Тя е част от Деня на биоземеделието, организиран от  Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в рамките на „Агра 2017“. Местни продукти, направени по традиционни рецепти с качествени суровини, ще изкушават посетителите в Града на виното и деликатесите. Участници в изложбите „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ ще демонстрират голямо разнообразие на специалитети от различни региони. За първи път ще бъдат дадени отличия за вино от местен сорт в международния конкурс за наградите на „Винария“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама