Призовават участник в бой срещу русофоби в Бургас по делото срещу Перата

16:44, 08 фев 17 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата призова руснака Евгений Сергеевич Щеголихин по делото срещу Петър Низамов-Перата. Това стана днес в Районния съд в Бургас по време на процеса срещу Низамов.

Щеголихин е един от участниците в скандала с бой между русофили и русофоби, който се състоя в края на месец юни миналата година в близост до бензиностанция на изхода на Бургас. Руският гражданин, който е постоянно пребиваващ в Бургас, бе сред задържаните за нанесения побой над пострадалите русофоби Иво Дошев и Иван Панчев. Впоследствие той беше освободен. 

Според държавното обвинение Евгений Щеголихин пряко е присъствал на събитието със свинските опашки, за което бе обвинен Петър Низамов. Същият трябва да се яви на следващото съдебно заседание, където да бъде разпитан.

Перата и адвокатите му скочиха срещу това обстоятелство, като посочиха, че те нямат данни за такова лице и са против разпита му. Съдията не уважи тяхното възражение.

На следващото заседание трябва да се яви и Илиян Стоянов от Поморие, който се сочи за действителния извършител на връзването със свински опашки. Стана ясно, че той не е в България и ако не се отзове на делото, ще бъде обявен за общодържавно издирване и глобен.

Делото срещу Перата продължава на 7-ми март от 9:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама