Забраняват предизборни плакати по спирки и общински обекти

19:31, 08 фев 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради произвеждане на избори за Народно събрание на Република България, насрочени на 26 март 2017 година, със заповед на кмета Живко Тодоров са определени места за поставяне на агитационни материали.

Местата, на които по време на агитационната кампания, кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да поставят плакати и други агитационни материали, са информационните табла за реклами и съобщения, намиращи се в съответните населени места в община Стара Загора,  а за град Стара Загора специално определени места.

Забранява се поставянето на плакати и други агитационни материали на сградите и другите обекти общинска собственост, както и на спирките на градския транспорт, включително  заслоните на спирките; по дървета, стълбовете на уличното осветление и стълбовете на контактната мрежа на тролейбусния транспорт.

При извършване на агитацията кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да спазват посочените в Изборния кодекс ограничения.

Извън времето за провеждане на предизборната кампания (от датата на насрочване на изборите за народни представители – 24 януари 2017 г. до началото на предизборната кампания – 24 февруари 2017 г.) се забранява поставянето на предизборни агитационни материали.

Поставянето на агитационни материали на места извън определените се счита за административно нарушение, освен ако в закон е предвидено друго.

По решение на Районната избирателна комисия кметът на общината или кметството или кметският наместник премахва или изземва агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на кодекса. При необходимост премахването или изземването става със седействито на органите на Министерството на вътрешните работи. Премахването и изземването на такива материали в изборния ден може да става и по решение на Секционните избирателни комисии.

Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден (3 април 2017 г.) да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама