Още нови имена в листите на БСП

15:26, 11 фев 17 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет на БСП одобри предложените от лидера Корнелия Нинова имена на водачи на листите за изборите през март. 

Нинова заяви, че 40 на сто от тях са нови попълнения.

Сред тях е и експертът по сигурността о.з. полк. Славчо Велков, които ще е водач на листата на левицата в Пазарджик.

Велков е роден във Велинград, завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, Военната академия „Г.Ст. Раковски“ в София. Служил е в различни поделения на БА на командни длъжности. През 1983 г. постъпва на работа в Министерство на вътрешните работи, където е работил на различни длъжности до главен секретар на министерството.

Той е бил и ръководител на група за противодействие на въздушен тероризъм и осигуряване на полети в Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион. Работил е в различни дипломатически мисии на България зад граница - Гвинея, Бейрут, Ливан и Тунис - с дипломатически ранг аташе. Велков е работил и като анализатор към Центъра за близкоизточни изследвания за Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства. Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в програми Дипломация и Международни отношения. Той е консултант и преподавател в Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия, чете лекции в университета Хумболд в Берлин, автор е на над 100 публикации. Член на управителния съвет на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим.

Велков е бил зам.- председател на Съюза на патриотичните сили и военните от запаса. Ползва руски, френски и арабски език.

Другото ново попълнение е проф. Иво Христов, избран за водач на листата в Пловдив - град. Той завършил е Софийския университет, магистър по право, доктор по социология на правото, специализирал е в Международен институт по право във Вашингтон, завършил е и Московската школа за политически изследвания. Работил е към Съвета на Европа в Стокхолм и Страсбург, консултант на правната парламентарна комисия, преподавател в Пловдивския университет.

Сред новите имена е и Иван Генов, който ще бъде начело на листата на БСП във Враца. Генов е роден на 19.05.1953 г. в община Чирпан. Завършва „Атомни електроцентрали и остановки“ в Московския енергетичен институт и „Организация и управление на бизнеса“ в Свищов. Специализира в Германия. От 1980 г. в различни етапи на своето професионално развитие - от най-ниското равнище в АЕЦ „Козлодуй“, той стига до изпълнителен директор на централата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама