АБВ зове да не се допусне екстрадиране на Михаил Цонков и други граничари

18:56, 11 фев 17 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В никакъв случай не трябва да се допусне екстрадиране на Михаил Цонков и колегите му граничари в Турция. Това обявиха от ръководството на АБВ на пресконференция в Бургас с участието на националния председател на партията Константин Проданов и заместника му Марин Киров.

От АБВ смятат да излязат с официална декларация по случая, а в следващото Народно събрание ще предложат законопроект, който да стопира възможността български гранични полицаи и военни да могат да бъдат обвинявани от съдилища в други държави при изпълнение на служебния си дълг.

Марин Киров изрази възмущението си, че от Министерството на външните работи досега няма реакция по случая. Според него това е пробив в националната сигурност. Той призова всички политици да покажат, че са национално отговорни и да не допуснат граничарите да стават разменна монета.

По отношение на предстоящите парламентарни избори Константин Проданов заяви, че бургаската листа ще стане ясна на Националния съвет на партията в четвъртък. Той отказа да назове конкретни имена на хора в нея, но е категоричен, че водачът ще е от АБВ, а не от коалиционния партньор "Движение 21" на Татяна Дончева.

„Бургас е много важен регион за нас. Неговият депутат ген. Михо Михов се представи много добре. Местната структура също е съставена от много солидни фигури, така че имаме достатъчен кадрови потенциал да съставим не една, а дори повече листи“ – коментира Проданов.

АБВ е в процес на подписване на политически споразумения за партньорство с Движение „Гергьовден“ и още три по-малки формации - Обединен блок на труда (ОБТ), Българска партия „Либерали“ и ФАГО. Идеята е техни хора да влязат в изборните листите под формата на гражданска квота. От „Гергьовден“ все още обмислят предложението на АБВ и не са дали окончателен отговор дали ще го приемат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама