„Берое” надигра „Балкан” пред родна публика

07:41, 12 фев 17 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболистите на „Берое” записаха десета победа в първенството на Националната баскетболна лига. В среща от поредния кръг на шампионата „зелено-белите” се наложиха с 87:61 над „Балкан”  (Ботевград).

Двубоят е последен и за двата тима преди турнира за Купата на България, който ще се проведе следващата седмица в Пловдив.

Победата е тринадесета за „Берое” като домакин от началото на сезона. Старозагорци имат една единствена загуба в собствената си зала и в двата турнира, в които участват – от шампиона „Лукойл Академик” в края на януари. С успеха тимът прекъсна и серията си от три загуби в първенството, записани в последните три срещи.

Играчите на „Берое”  взеха аванс срещу своя съперник още в началото на срещата. В първата част „зелено-белите” демонстрираха точна стрелба от зоната за три точки и след 4 тройки срещу 0 за съперника поведоха с 26:18.

През втората част направиха разликата двуцифрена, а след почивката достигна 21 точки. В последните 10 минути двубоят просто се доиграваше  и „зелено-белите”  се поздравиха с победата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама