Конкурсът „Цончо Родев“ набира ученически разкази на историческа тема

08:08, 12 фев 17 / Култура 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от цялата страна от VІІ до ХІІ клас могат да се включат в националния конкурс „Цончо Родев“ за разказ на историческа тема. Литературната надпревара се организира от Община Провадия и местното читалище „Алеко Константинов 1884“ в памет на българския писател.

В обем, който не надвишава 4 страници, участниците трябва да представят разказ по темата „Изпитание“. Подходяща е всяка една случка, в която родолюбието и духът на един или повече герои, или на целия българския народ, са подложени на изпитание. Заглавието на разказа не е задължително да съвпада с темата, но съдържанието трябва да се съотнася с нея.

Конкурсът е анонимен, като разказът трябва да се изпрати в прикрепен файл, а данните за участника се съдържат в имейла, с който го изпраща. 

Всеки участник има право да участва с един или два разказа. Ако са вече публикувани или наградени, в имейла с данните си участникът трябва да декларира този факт. Това се прави, за да се избегне плагиатството или разкриването на анонимността, които са изключително нежелани за организаторите. Не се допуска участие на текстове, изпращани в предишно издание на същия конкурс. Творбите за участие в конкурсасеприемат до 30 юни тази година само по електронен път – на адрес: [email protected].

Наградният фонд е осигурен изцяло от дарения на Цончо Родев, Йоланта Радева и приятели. Победителят в конкурса ще получи 250 лв., а подгласниците му – 150 лв. за второ и 100 лв. за трето място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама