Плевнелиев за казуса "Ечемишка": Някой в АПИ знае колко години могат да издържат лампите

10:24, 12 фев 17 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нагледах се като министър на регионалното развитие, а и като президент, на проблем, който в България не сме решили и който е основпополагащ за администрацията ни. В България министрите и политиците на най-висше ниво понякога са удобното извинение за всичко. Всъщност администрацията по по-ниските нива не носи никаква отговорност.

Това коментира във връзка с инцидента в тунел "Ечемишка", при който откъснала се лампа уби жена, президентът Росен Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

"Като регионален министър бях шеф на хиляди служители и за всяко нещо - от това да купят 1 кг гвоздеи до това да застраховат една счупена "Лада Нива"  - министърът да им подписа не е честно. Затова трябва да се носи ясна отговорност по нивата в държавната администрация.Някой в Пътната агенция отговаря и знае колко години лампите могат да издържат. Министрите не са удобното извинение за всяко безобразие", каза Плевнелиев. 

Плевнелиев определи като странно пътуването до Брюксел на наследника си на поста Румен Радев с военно-транспортния самолет „Спартан”.

„Спартан”-ът е много скъп самолет, когато го сравнявате с „Фалкон”-а, който е два пъти по-бърз и икономичен - 3-4 пъти по-евтин от „Спартан”-а", посочи Плевнелиев в интервю по бТВ.

Той подчерта, че единственото назначение, което е дошло при него, е това на Цветлин Йовчев по линия на ГЕРБ, но година по-късно Плевнелиев го е помолил да си тръгне.

„Когато избухнаха масовите протести в България през февруари 2013 г., имах интензивни разговори с началника на моя кабинет, когото аз не избрах. Исках обективната информация какво се случва в държавата, как така в 27 български града стачкуваха стотици хиляди хора по улиците срещу монополите, но и не само. Тогава влязохме в сблъсък за това как трябва да действа президентската институция в тази ситуация и аз го помолих да си тръгне”, разкри Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама