Лидерът на столичните социалисти: Корупцията е основен проблем в София

11:49, 12 фев 17 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корупцията и злоупотребата с власт са основните проблеми в столицата, каза лидерът на столичната БСП Калоян Паргов по време на 13-ата Градска конференция на организацията.

В конференцията участват и лидерът на БСП Корнелия Нинова и Александър Паунов от Партия на българските комунисти. 

Лявото в столицата означава борба за преодоляване на контрастите между централната градска част и крайните квартали. София е особен град. София е град на бизнеса, град на политиката, на образованието, на науката, на държавната администрация, но и град на протестите. Мнозина в страната са настроени против София, но и мнозина, ако имат възможност, биха дошли да живеят тук. България избира своите правителства, но те падат именно тук – в София“, каза Паргов.

По думите му София е град на огромни растящи контрасти, и в социално, икономическо, и инфраструктурно отношение.

"Основната тема в нашата национална предизборна платформа – борбата срещу растящото неравенство има своите особени измерения точно тук в столицата“, посочи Паргов. Според него левите каузи в столицата не са традиционните за страната. Пo думите му лявото в столицата е защитата на парковите системи и зелените площи, свързано е с устройството на града, регулирането на трафика и развитието на обществения транспорт.

„Тук лявото е защитата на дребния квартален бизнес и ограничаване на мощта на търговските вериги. Тук лявото е намаляването на замърсяването на въздуха и увреждането на околната среда“, каза той.

Според него лявото е борбата с корупцията в Столична община. „Много пъти сме правили грешки като не сме се съобразявали с цялата тази специфика чрез подходящи, съобразени със столичната действителност послания“, допълни Паргов.

„Сега не може можем да си позволим подобен подход, защото е ясно, че ще загубим. Съгласувано с националното ръководство на партията трябва в най-кратък срок, буквално следващата седмица, да изготвим отделна и кратка предизборна платформа, основаваща се на приетите конгресни решения, като тази платформа подпомогне нашите кандидати в столицата и срещите им с гражданите“, заяви Паргов.

По думите му основният дефицит в столицата е справедливостта в разпределението на средствата за инфраструктурно развитие между кварталите и районите и на местната власт. „Справедливост, касаеща разпределението на благата от местата в детските градини до лекарските кабинети и полицейското присъствие в крайните квартали“, посочи Паргов.

"Проблем е, както се видя и тази седмица, e "Топлофикация" и електроснабдяването. Да не говорим за драстичните проблеми с водоснабдяването и канализацията в някои райони, както и постоянното и многократно увеличение на цените на комуналните услуги", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама