Омбудсманът на Топлофикация: Не подавайте заявления, всички ще бъдат обезщетени

12:06, 12 фев 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не подавайте заявления, всички засегнати от аварията абонати на район "Изток" на "Топлофикация" ще бъдат обезщетени. Това призова софиянци един от тримата омбудсмани на дружеството Деян Дянков по БНТ.

Обезщетението няма да зависи от това за какъв период от време са били без парно и топла вода - 48 часа, над 48 часа или по-малко, обясни Янков. 

Компенсации няма да има за жителите на кв. Дружба - 2, където не е имало прекъсване. Нямат причина за недоволство живеещите в "Люлин" и "Надежда", защото не са били потърпевши от голямата авария на източните квартали и топлоподаването е било възстановено бързо, допълни омбудсманът.

Сумите, които ще бъдат приспаднати от февруарските сметки, най-вероятно ще се базират на потреблението за последните 5 дни преди аварията. Сега в дружеството се обсъджат няколко варианта, но да се платят еднакви по размер неустойки, не е приемливо. 

След 15 март ще излязат сметките за февруари, където ще бъде отразена корекцията от аварията, поясни омбудсманът на Топлофикация.

Дянков увери, че няма опасност от загуба на данните за потреблението на абонатите, които се пазят във всяка абонатна станция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама