Община Разград обяви избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори

14:13, 12 фев 17 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград обяви избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори. Те са публикувани на интернет страницата на общината, в рубрика „Избори 2017”, поставени са и на предварително обявените за целта места. Гражданите могат да проверят своите данни, както и да се информират за номера на избирателната си секция и мястото за гласуване. Община Разград уведомява, че избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места и желаят да гласуват по настоящ адрес в насрочените на 26 март избори за народни представители, трябва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец.

Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ се подава до кмета на общината /кметството/ кметския наместник, подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление по настоящия адрес на лицето.

 Крайният срок за подаване на заявление е 11 март, включително.

Също до 11 март е срокът за подаване на заявления от избирателите с трайни увреждания, желаещи да гласуват с подвижна избирателна урна.

 Заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия се подава до кмета на общината /кметството/ кметския наместник, подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес.

Към него се прилага копие от документи от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние, които установяват, че заболяването на избирателя е причинило такива увреждания, които не му позволяват да напусне дома си и да се придвижи до избирателната секция самостоятелно или с друго помощно средство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама