Третокласници усвояват техники за лична защита

17:14, 12 фев 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третокласниците от СУ „Васил Левски“ в Девня продължават да изучават тънкостите на полицейската професия в рамките на програмата „Детско полицейско управление“ на Министерството на вътрешните работи. Поредното специализирано занаятие бе водено от младши инспектор Ивайло Попов от IV РУП на МВР - Варна, който преподаде на малчуганите различни техники по полицейска лична защита.

В началото на учебния час децата преговориха методите за придвижване, които вече са изучили, след което полицаят Попов им демонстрира различни техники на удари с крака и ръце за самозащита при нападение. Малчуганите разбраха колко е важно да спортуват, не само в училище, за да са винаги в отлична физическа форма и психически стабилни. Специален акцент в преподаването на новия урок бе поставен на законовите граници при прилагането на мерки за самозащита, която в никакъв случай не трябва да е прекомерна, както и на разликата между самозащита и нападение.

Целта на програмата „Детско полицейско управление” е децата доброволци да получат базови знания и опит, които да споделят със своите връстници. Малките полицаи трябва да осъзнаят колко отговорна и важна е работата на органите на реда, които дори с цената на здравето и живота си, са длъжни да обезпечават обществения ред и сигурност при стриктно спазване на действащото законодателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама