Канят варненци на лекция за съвременното изкуство

18:31, 12 фев 17 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво представлява съвременното изкуство и кои са най-ярките произведения от България и света? Как се раждат първите инсталации и пърформанси, откъде възниква идеята за концептуално изкуство, кои са най-атрактивните съвременни автори и произведения? Какво се крие зад често странните и неразбираеми образи и обекти, може ли всичко да бъде изкуство и намира ли място сред съвременните произведения класическата естетика на красивото?

Това са част от темите, които ще разгледат Радослав Механджийски и Теодора Константинова, създатели на платформата за съвременно изкуство и култура“Art and Culture Today” (www.ARTandCulture.today). Този месец те ще посетят четири български града – Бургас, Варна, Русе и Велико Търново. Във всеки от тях ще изнесат по една лекция, чрез която да вникнем в парадоксалния свят на съвременното изкуство.

Лекцията във Варна е на 14 февруари, вторник. Домакин ще е галерията за съвременно изкуство „Contemporary Space“. Входът е свободен, началото е от 19 ч.

Радослав Механджийски и Теодора Константинова са докторанти в Нов български университет, съвместно с който се осъществява този проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама