Белият дом ще обжалва отново спряната забрана ца пътуване на Тръмп

20:43, 12 фев 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белият дом обмисля пускането на нова жалба за спирането на забраната за пътуване на Тръмп. Това заяви в интервю пред Fox президентският съветник Стивън Милър.

"В момента се разглеждат всички възможности. Следващата стъпка ще бъде или подаване на спешна жалба до Върховния съд, или издаването на нов указ“, каза той и допълни, че правомощията на държавния глава тук са извън всякакво съмнение. пише БГНЕС.

"Ние планираме нови и допълнителни действия, за да се гарантира, че имиграцията не е средство за прием на хора, които са враждебно настроени към нашата нация и нейните ценности", изтъкна Милър, който се смята за едно от главните действащи лица зад указа на Тръмп.

"Това е послание, което искам света да чуе днес. Тази страна ще защити своите граници. Тя ще защити своите хора", заяви съветникът. Тази седмица Деветият окръжен апелативен съд в САЩ отхвърли искането на правосъдното министерство за възстановяване изпълнението на указа на президента Доналд Тръмп за забрана на допускането на граждани на 7 държави в САЩ.

Впоследствие американските правителствени агенции отмениха временната визова забрана в съответствие със съдебното решение и разрешиха на всички пътници с валидни визи да влизат на територията на САЩ

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама