В УМБАЛ „Св. Георги“ онкоболните започват лъчетерапия в най-кратък срок

06:48, 13 фев 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-краткия срок в страната за планиране и започване на лъчетерапия предлага Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. За разлика от други лъчетерапевтични центрове в Пловдив и региона в първата пловдивска университетска болница не се чака от 1 до 3 месеца, обясни началникът на клиниката д-р Мария Влайкова.

Записването и планирането на пациентите става в рамките на 1 до 3 дни от подаване на документите, така че със сигурност гарантираме, че при нас няма забавяне на терапията, потвърди още д-р Влайкова.

Университетската клиника по лъчелечение единствена у нас разполага с 50 места и приема пациенти по клинични пътеки от цяла България. Ежедневно през двата линейни ускорителя преминават около 100 пациенти. Годишно техният брой е близо 2 хиляди души, коментира д-р Влайкова.

Клиниката разполага отделно от линейните си ускорители с два компютър томографа, така че планирането не спира работата и всички звена функционират едновременно. Това създава и добър пропускателен режим на пациентите и терапията им започва колкото се може по-бързо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама