С вино и музика канят на Свети Валентин в Операта в Стара Загора

10:21, 13 фев 17 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На чаша вино и много музика канят утре в Държавна опера Стара Загора. От 19 часа трупата ще представи за първи път пред старозагорската публика мюзикъла „Казанова“ по музика на Георги Костов и текст на Юрий Дачев. Режисьор на спектакъла е директорът Огнян Драганов, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Иван Токаджиев.

 „В мюзикъла главният герой е известният любовник Казанова – легендарна фигура от 18-ти век, човек с разностранни интереси – търговец, политик, дипломат, философ, поет, писател, написал няколко пиеси и над двайсет книги, най-вече известен като великия любовник на Венеция. В нашата история ние поглеждаме под един малко по-различен ъгъл към този човек. Всеки един  мъж мечтае да превъплъти в своя живот превърналия се в символ Казанова. Режисьорският поглед иронизира чисто мъжката суета, преминава през комедията и на финала достига дори до гротеска. Желанието на творческия екип е в този мюзикъл хората да се забавляват, разказът е комедиен и спектакълът свършва много бързо. Разказва се за любовта, с която всички дами искат да дарят Казанова, а той от своя страна да им отвърне със същото. Надяваме се в деня на влюбените да пренесем това настроение на зрителите в залата и да се забавляваме заедно, коментира режисьорът Огнян Драганов.

„И защото Любовта е като хубавото вино и е навсякъде около нас“, публиката ще бъде посрещната един час преди началото на спектакъла,  с чаша вино на фона на музика за любовта в изпълнение на Трио„Анимато“.

Във фоайето на Операта ще бъде оформен и кът с художествено фотоателие, където всеки зрител ще може да си направи артистични снимки за спомен.

След спектакъла ще бъде изтеглен традиционния печеливш билет с награда Спа уикенд за двама, предоставена от хотел „Армира”.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама