Разширяват Синята зона в Добрич и въвеждат SMS паркиране

12:56, 13 фев 17 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои разширяване на Синя зона и въвеждане на SMS паркиране съобщи кметът Йордан Йорданов. Пред журналисти той обясни, че предстои през март да се разгледат от Общинския съвет промени в наредби, за да се случи това.

Разширяването на Синя зона се предвижда да стане с местата за паркиране пред ПМГ „Иван Вазов“ – от полицията до музея, и пред магазин „Панчатантра“. Обмислят се и други локации. "След актуализацията на наредбите, ще имаме SMS паркиране, което ще даде спокойствие на нашите съграждани, за да могат безпроблемно да заплащат Синя зона, без да трябва да чакат някого или да търсят талони, както и в много други градове", коментира кметът. Идеята е по този начин да се облекчи паркирането и да няма излишно напрежение.

Не се предвижда увеличаване на щата на Синя зона. "Имаме амбицията да се справим със сегашния щат, защото на някои места ще може да се работи с по-малко хора, тъй като ще има  SMS паркиране", посочи кметът.

Проведени са разговори с доставчици, които предлагат съответния софтуер за услугата. Служителите ще бъдат оборудвани с необходимите устройства.

Кметът прогнозира, че над 80% от гражданите ще ползват Синя зона чрез SMS паркиране.

Очаква се системата да започне да действа през април, ако през март Общински съвет приеме промените в наредбите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама