Румен Христов ще е водач на листата на Реформаторите в Русе, водят се преговори с "Глас народен"

13:02, 13 фев 17 / Политика 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досегашният русенски депутат от Реформаторския блок Румен Христов най-вероятно отново ще води листата на десните в Русе. Това обяви той на пресконференция, в която направи кратък разбор на работата през изминалите две години в 43-тото Народно събрание. 

Сред по-интересните теми се откроиха и водените преговори за съвместно явяване на изборите с партия "Глас народен", които към момента работят заедно с Патриотите в Общински съвет - Русе. 

Христов изрази съжаление заради това, че Парламентът е имал потенциал да продължи управлението, но така или иначе се е стигнало до предсрочни избори. За сметка на това обаче русенските депутати от всички партии са постигнали завидно единство в отстояваните регионални приоритети. Сред тях е бил пътя Русе - Бяла, който обаче е останал на заден план, за сметка на други инфраструктурни проекти. Не се е изпълнила и идеята за изграждане на паркинг за 500 ТИРа, който е цялал да бъдат избегнати големите опашки на "Дунав мост". Не е била изпълнена и една от личните каузи на Христов - обединяването на института "Образцов чифлик" и Русенски университет. Бяха припомнени и екологичните проблеми с въздуха в Русе. 

Румен Христов заяви, че разговорите за коалицията "Реформаторски блок" продължават, като се очаква тя да бъде разширена, но на този етап не се споменават имена на нови партии. Обявено бе единствено, че се водят разговори с "Глас народен" и разговорите вървят добре, но до подписване на споразумение все още нищо не е официално. 

Христов изрази съжаление, че ДСБ няма да е сред партиите, които ще влязат в коалицията, тъй като на практика няма идеологически различия между двете формации, а само личностни. "Винаги, когато десницата е била разделена, на власт идва БСП, от което не печели България. Аз не си спомням добро управление на БСП - от управлението на Луканов, до кабинета "Орешарски", всички са били изгонени от народа. Трябва да си дадем сметка, че това разделение може да лиши автентичната десница от участие в Парламента", категоричен бе Христов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама