Масови проверки на автобуси и камиони в София и страната

13:09, 13 фев 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В София и в цялата страна са в ход засилени проверки на товарни автомобили и автобуси от органите на КАТ- Пътна полиция. те са част от общоевропейска операция, извършвана във всичките държави-членки на Европейската организация на службите на пътната полиция – TISPOL.

В акцията участват и служители от криминалната и икономическата полиция. Те ще следят за превоза на нелегални мигранти и трафик на хора, за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване хора и други криминални престъпления, съобщиха от МВР.

В съвместните екипи участват представители и на агенция "Автомобилна администрация", като по време на проверките по метода "широкообхватен контрол" ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите им на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама