Сигнал: Конкурсите в район „Аспарухово“ са предрешени

14:57, 13 фев 17 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурсите за служители в администрацията на варненския район „Аспарухово“ са предрешени. Целта им е да се назначават хора от приятелски кръгове, които и в момента са на работа в кметството и стоят в основата да не се създаде работнически синдикат.

За това алармира дългогодишен служител на администрацията, който по разбираеми причини държи на анонимността си. По думите му отсега се знае кой ще спечели обявените в сайта на района конкурси.

„Конкурсът за директор на дирекция "Контролни и социално-икономически дейности" има за цел назначаването на Христина Атанасова – изпълняваща и сега тази длъжност. Дамата – снаха на Атанас Атанасов – Кеби (приближен до тъста на Иван Портних – Красимир Маринов) едва сега завърши своята магистратура и бе любезно изчакана, за да бъде официално внедрена в кварталното управление.

Обявлението за провеждане на конкурс за длъжност "Старши юрисконсулт" има за цел да узакони назначаването на г-жа Малвина Добрева. Дамата е дъщеря на бившия началник на III Районно управление на полицията Красимир Добрев, за който имаше видеокадри как покровителства джебчийките във Варна.

Друго обявление за провеждане на конкурс за длъжност "Старши юрисконсулт" има за цел назначаването на Мартин Ковачев – дясната ръка на скандалния бивш зам.-кмет на района г-н Радослав Коев.

Конкурсът за главен счетоводител има за цел да уреди на длъжността г-жа Йонка Симеонова – приближена до кръга Радослав Коев(който от края на януари не е зам.-кмет на района).

За главен експерт "Бюджетни приходи и разходи" е тъкмена г-жа Нели Хомякова – заела мястото на Милена Георгиева. Г-жа Хомякова също е член на ПП ГЕРБ и е назначена с изключителната протекция на местната политическа организация“, се твърди в сигнала.

Topnovini.bg очаква с нетърпение резултатите от обявените конкурси. Вярваме, че кметът на района Калина Белмезова ще се разпореди те да бъдат обявени на официалния сайт на администрацията - нещо, което кметът на Варна Иван Портних и подчинените му в общинската администрация явно пропуснаха по отношение на обявените там конкурси за шефове на дирекции и отдели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама