Тютюнопроизводители от Шуменско се оплакват от забавени плащания, възможни са протести

15:18, 13 фев 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тютюнопроизводители от област Шумен се оплакват от забавени плащания на изкупена вече суровина. В Националната асоциация  са получили множество сигнали за забавяне с повече от 2 месеца след предаването в пунктовете. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на асоциацията Цветан Филев, който е и президент на УНИТАБ - Европа.

„НАТ 2010 вече е направила необходимото. Сезирали сме служебният министър на земеделието и храните д-р Христо Бозуков за проблема и сме изискали да се свика спешно заседание на Консултативния съвет по тютюна. Предупредили сме нашите членове да не сключват договори с некоректни търговци за предстоящия стопански цикъл prez 2017 година”, обяви той и добави, че винаги са правили всичко възможно да разрешават проблемните казуси по интелигентен начин, но не изключи варианта да се стигне до протести.

Утре, от 14 часа в Дулово, НАТ 2010 ще проведе разширен управителен съвет, на който ще присъстват членовете на съвета, отрасловите и общински координатори на структурите. „Там ще вземем решение за следващи наши действия по проблемния казус. Нека да не слагаме каруцата пред магарето”, категоричен бе Цветан Филев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама