Над 50 винари участваха в конкурса за домашни вина в Кубрат

16:33, 13 фев 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 винари участваха в конкурса за домашни вина в Кубрат, съобщиха от общинската администрация. Събитието, организирано от общината, НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" и хумористичен клуб "Жарава", в навечерието на празника Трифон Зарезан се състоя в стола на Домашния социален патронаж.  Сред гостите бе и временно изпълняващият длъжността кмет Орхан Мехмед.

Участниците в конкурса се представиха с 57 вида вина - 14 бели, 35 червени и 8 розе. За втора поредна година Марин Черников от Кубрат бе донесъл цяло 50-литрово буре с вино от мавруд. Той показа и различни интересни атрибути към него, изработени от дърво и други материали. 

  Победителите в конкурса бяха определени от жури с председател технологът по вината Цветанка Николова от "Дионис - Елена" ООД и членове многократния победител и призьор в конкурсите Иван Енчев /Операта/ и вещият познавач на виното Иван Борисов от Кубрат. 

В категория бели вина на първо място е Марин Черников, на второ и трето място са Христо Антонов и Цветомир Божилов. Поощрение получи  Александър Станев, всичките от Кубрат. Победител в категория розе е Мехти Наккиев от  Севар, а второ и трето място е присъдено на Георги Радев от Кубрат и Сюлейман Солак от Севар. Поощрение е връчено наАнгел Друмев от Кубрат. В категория червени вина приза получи Лютфи Дахилов, на второ и трето място са класирани Светлозар Йорданов и Свилен Стоянов, а поощрение получи Йордан Енчев, всичките от Кубрат. 

Победителите получиха предметни награди и дипломи със званието "Народен енолог", призьорите - награди и дипломи "Заслужил енолог", а всички участници - дипломи за участие. Специална награда получи главния специалист в отдел "Култура" към община Кубрат Стоян Черников, който бе главният организатор на проявата. Награди получиха и членовете на журито, дългогодишните участници от селата Юпер и Севар и други съпричастни към събитието. 

За доброто настроение на всички се грижеше оркестър "Славяни"към читалището в града, допълват от общинската администрация.. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама