Министър Пламен Узунов: ГДГП е от първостепенно значение в системата на МВР

19:03, 13 фев 17 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът Пламен Узунов се срещна с ръководния състав на ГДГП, съобщиха от пресцентъра на МВР. В нея участваха директорът на дирекцията главен комисар Светлан Кичиков, заместник-директорите - старши комисарите Стоян Иванов и Светослав Манолов, директорите на седемте регионални дирекции „Гранична полиция“ и началниците на отдели. Вътрешният министър представи екипа си – тримата заместник-министри и началника на кабинета и очерта пред служители основните приоритети на ведомството. Той подчерта, че ГДГП е от първостепенно значение в системата на МВР в контекста на националната сигурност. В този смисъл е изключително важно да бъдат усвоени отпуснатите европейски средства за модернизиране на материалната база, за да се гарантира сигурността на границите на страната. Министър Пламен Узунов благодари на служителите на ГДГП за денонощните им усилия в опазването на външната граница на ЕС и изтъкна, че обществото разчита  на високия им професионализъм.

Трябва да се чувствате горди с това, което правите и жертвате, за да спасявате човешки животи, с тези думи на признателност вътрешният министър се обърна към служителите на ГДПБЗН. На срещата присъстваха ръководството на главната дирекция, директорите на 28-те регионални служби ПБЗН, началници на отдели и сектори. И пред тях той припомни основните цели за краткия мандат на служебното правителство и произтичащите от тях задачи на МВР – осигуряване на по-добър обществен ред и сигурност за гражданите, провеждане на честни, прозрачни и демократични избори. По повод административната реформа, той поясни, че е сформирана работна група, към която са привлечени и външни експерти. Тя ще направи анализ и ще предложи съответни решения за преодоляването на възникналото напрежение между различните категории служители.

И пред двата състава министър Узунов подчерта, че успехите, които МВР постига, се дължат на редовия състав. Той изрази категоричната си позиция, че ръководството ще направи всичко възможно да отстоява интересите на служителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама