Откраднаха кутия за набиране на средства за болен младеж от Добрич

19:32, 13 фев 17 25 822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Открадната е една от кутиите, в които се събират средства за лечение в чужбина на 18-годишния ученик от Финансово стопанската гимназия в Добрич Божидар Георгиев.

Това съобщиха организаторите на кампанията в подкрепа на болния младеж.

Кутията е била поставена в магазин "СВА" в квартал "Балик" в сряда. В четвъртък вечерта вече е била открадната. Касиерките в магазина подозират, че кражбата е извършена от жена, която била редовен клиент на магазина, разказаха съучениците на Божидар.

Когато жената влязла да пазарува, оставила багажа си до кутията. На излизане, прехвърляйки си покупките, взела и кутията.

Днес съучениците на болното момче, които набират средства за лечението му, са подали информация в полицията. Утре ще внесат и жалба.

През август миналата година на Божидар е поставена диагноза „хемангиоперицитом на максиларния синус“. В УМБАЛ "Царица Йоана" в София туморът е отстранен, но се появява отново. Близките му търсят възможности лечението му  в Германия и Турция. Тъй като още нямат резултати от изследванията близките на момчето, не могат да кажат колко пари ще са необходими. Но е ясно, че те няма да са по силите на семейството. Затова съучениците  стартираха благотворителна кампания.

Във ФСГ е организиран базар по повод Свети Валентин. А, в СУ "П. Р. Славейков" днес се проведе концерт в подкрепа на Божидар.

Касички за набиране на средства са поставени във фирма "Веник", Агроаптеката до "Ивел", в магазини "АВС", във фризьорски салон "Пупа", сладкарница "Захир" и куриерска фирма "Европът".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама