Заснеха крадла, отмъкнала кутия за дарения за болно бебе в Добрич

23:56, 13 фев 17 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора кражба в Добрич на дарителска кутия за болно дете алармилараха близки. Млада жена е задигнала кутията, поставена в аптека "Хера" в Добрич, в която са се събирали пари за лечението на малката Алекс, чиито родители събират средства, за да може бебенцето да проходи.

Близките разпространиха и видео, на което се вижда как младата жена прибира кутията в чантата си. Крадлата е заснета и в лице и снимката й вече е разпространена в социалната мрежа.

"Когато едно дете се бори от деня на раждането си със съдбата си, когато държавата " България " не му помага , до него застават хората с добри сърца, съпричастни и споделяйки нейната битка , окрилявайки я да полети с надежда и да забрави за момент негативизма. За съжаление, винаги се намират хора - паразити (кърлежи), които да се опитат да пречупят крилата на които лети. Тези хора за по-малко от месец откраднаха 3 кутии за дарения за Алекс, а други просто крадяха не кутиите а парите в тях. Това може само да ни огорчи, да ни приземи , да ни препъне , но не и да ни откаже. По скоро тази постъпка би ни мотивира допълнително, защото колкото и такива лоши хора да има , добрите винаги ще са повече. Не знам тази жена с тези пари ако си купи хляб, дали ще може да си преглътне залъка, но знам, че колкото и да ни боли в момента, това ще ни направи по силни, защото ще знаем ,че винаги ще има хора които като не могат да помагат, ще търсят начин как да се възползват. Както се казва в българската поговорка " БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ"!", споделиха близките на Алекс.

По-рано днес стана ясно, че от магазин в квартал "Балик" е открадната и касимката за дарения за болния ученик от Финансово стопанската гимназия Божидар Георгиев.

Както Topnovini.bg писа, майката на Александра е от Добрич. Тя трябва да събере 462 500 лв., за да може малкото й момиченце да проходи и да има щастливо детство, каквото всяко дете заслужава.

Алекс е родена на 4 април миналата година. Поставена й е рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ” на дясно краче – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок. В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Д-р Пейли от САЩ се наема да извърши операцията. Лечението, разходите за самолетни билети и 7-месечен престой възлиза на около 250 000 $ = 462500 лв. От Фонда за лечение на деца са отказали финансиране. В дарителската сметка на Алекс към 01.02.2017 г. има 278000 лв. Всички, които искат да помогнат на малката Алекс да проходи, могат да направят дарение по сметката: ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА BIC: CECBBGSF IBAN: BG40CECB979040G7448700 ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА PayPal: Моля използвайте Donation бутона от нашия http://helpalex.info/[email protected] титуляр:Венета Кръстянина(майка) или ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама