18 училища в Пловдивско искат модерен учебен процес

06:42, 17 фев 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„18 училища в Пловдив и областта са подали документи за програмата „Иновативни училища“, това съобщи заместник-кметът  “Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ Стефан Стоянов при откриване на първата по рода си конференция „Иновативното образование на практика“ в Пловдив.

 „Идеята ни е да дадем шанс на директорите да работят по различен начин, да дадем възможност за повече избор на учителите при взимането на решения в работата си с децата, да се осъществи обмен на информация от използването на иновативните методи и подходи в учебния процес - методите, чрез които учителите успяват да задържат вниманието на децата в класните стаи“, сподели още заместник-кметът.

Конференцията е организирана съвместно от Община Пловдив и платформата „Уча.се“.  На форума стана ясно, че традиционните методи не са достатъчни, а българската образователна система трябва да се променя непрекъснато, още повече че тя е в конкуренция с други 27 - на страните членки на Европейския съюз. Плановете на Община Пловдив са в следващите години да се включат още училища и детски градини в програмата „Иновативни училища“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама