57 наказателни производства са внесли прокурорите в Разградски съдебен район

07:45, 17 фев 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район са внесли 57 наказателни производства през първия месец на 2017 година, съобщиха от съдебната институция.

Обвинителните актове са 42 срещу 52 обвиняеми лица. Съобразно извършените престъпления по обвинителните актове престъпленията против личността са четири, против брака и семейството два, против собствеността 18, против стопанството четири.

През периода е внесен един акт против  дейността на държавни органи и обществени организации, три за документни престъпления, също толкова са против реда и общественото спокойствие, и осем за общоопасни престъпления.

Внесените предложения за споразумения са 10 срещу 10 лица. Предложенията за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни наказания по са пет. Общият брой на обвиняемите е 67.

През януари има и образувано досъдебно производство на Районната прокуратура в Разград срещу неизвестен извършител, за това, че за времето от 07.10.2015г. – 03.11.2016 г. замърсил въздуха и река Бели лом и с това ги е направил опасни за хора, животни и растения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама