Плевенската езикова гимназия организира среща с представители на Европарламента

07:50, 17 фев 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенската езикова гимназия организира днес среща с  Димитър Манолов, член на Европейския икономически и социален комитет, който отговаря за комуникационната политика на България в Брюксел, С него ще бъде и президентът на КТ "Подкрепа"  Веселин Митов.

Плевенското училище е избрано сред общо 678 кандидатури от 33 държави да представи България на 30 и 31 март 2017 г. в Европейския парламент, където младежи ще участват в симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/. Те  ще обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС.

На срещата ръководтвото на училището, учители и ученици ще се запознаят с дейността на комисията, нейната дейност и предстоящи решения и ще обсъдят бъдещото посещение в Брюксел.

 Европейският икономически и социален комитет /ЕИСК/ винаги е поставял специален акцент върху участието на младите хора в неговите политически дебат, коментираха организаторите.

За 21 февруари /вторник/ от 12.30ч. е планирана и среща с президента на Американския университет Страцимир Кулински. Той е  бивш ученик на  Плевенската езикова гимназия и е първият роден в България ръководител на висшето учебно заведение в Благоевград.

"Интересно ще бъде да узнаем за пътя му от  Плевен, през престижното училище Уортън в Пенсилвания, през 20-годишната му професионална кариера в създаване и изграждане на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, и с назначения в Лондон, Вашингтон, Москва и Силиконовата Долина край Сан Франциско, до президент на Американския университет, коментира заместник-директорът на училището Грета Димова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама