Фестивалът „Августиада” представиха на международно изложение

11:47, 17 фев 17 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският Фестивал на виното и културното наследство „Августиада 2017” беше представен на Международното туристическо изложение Ваканция и Спа Експо, в София.

В присъствието на първата „Царица Августиада 2016” Антония Дойчева и нейната подгласничка Радка Антонова, за уникалното изложение разказа Галина Нифору, управител на „Ойнорама”, председател на Националното сдружение на износителите на вино и съорганизатор на Фестивала. В презентацията се включиха и Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора - другия съорганизатор на „Августиада”, както и  Живко Симитев от Регионалния исторически музей, където се провежда фестивала.

Посетителите можеха да опитат от виното спечелило първа награда на „Августиада 2016” – „Сейнт Розе”, в комбинация с  хляб от лимец и мус от сирена, приготвени от шеф готвачите на старозагорските ресторанти Форум, „Уникато” и „Парк хотел Стара Загора“, които участваха на старозагорския щанд.

Беше представен и филм за „Авустиада”. На всички щандове на участниците в изложението бяха предоставени новите брошури за  „Августиада 2017”. Фестивалът ще се проведе от 13 до 15 октомври тази година.

Представянето бе на щанда на Община Стара Загора, един от най-оригиналните на изложението.

„Надявам се, представянето на „Августиада” на най-големия туристически форум в България тук да помогне за още по-голяма посещаемост на Фестивала тази година”, коментира Олег Стоилов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама