Днес определят водача на кандидат-депутатската листа на ДПС

11:56, 17 фев 17 / Политика 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централният предизборен щаб на ДПС и общински лидери от Шуменска област ще обсъждат днес кой да бъде водачът на кандидат-депутатската листа за 30 многомандатен избирателен район. А също и кои от номинираните 37 кандидати ще бъдат на избиреами позиции в листата.

На консултациите обичайно присъства и почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Той ще задава въпроси на кандидатите за народни представители.

„Тъй като в Шуменската организация вече втора година има напрежение и известни конфликти, водачът най-вероятно ще бъде определен от Централното оперативно бюро. Ще се търси консенсусна личност, за да бъде туширано напрежението, което пречи за провеждането на нормален партиен живот“, научи Topnovini.bg от партиен началник в централата на партията на бул.“Ал.Стамболийски“ 45.

Според нашия източник малък е шансът водачът да бъде от двата съществуващи лагера в Шуменската организация.

„Такъв подход с първия в листата, посочен отгоре, се прилага във всички партии. И ние не правим изключение“, обобщи информаторът ни. Той съобщи, че при досегашните консултации с лидери на 14 организации на ДПС в повечето случаи е зачетено подреждането на кандидатите така, както е пожелала местната централа.

За Шуменска област с най-много номинации са кметът на Хитрино Нуридин Басри, кметът на Каолиново, Нида Намъков, областният лидер Айсел Руфат и досегашният депутат Хамид Хамид. Последният е със сериозни шансове за нов мандат в 44-я парламент.

„На тези избори гоним реална цел над 35 депутати. Но последната дума, колкото и клиширано да прозвучи, има избирателят“, заяви партийният началник. Според него и ДПС залага на нови и авторитетни имена в листите в 28 те области на страната.

На репортерски въпрос след изборите ще влязат ли в коалиция, ако се наложи и кои са евентуалните партньори отговорът бе: „Категорично не с ГЕРБ“.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама