73 диви прасета отстреляха авджиите на СЛР „Балкан 2001” Каспичан, първенец е дружинката на Кюлевча

12:44, 17 фев 17 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
73 диви прасета са отстреляли авджиите от СЛР „Балкан 2001” Каспичан през изминалия ловен сезон, при планирани 62. Това съобщи Валери Николов, специалист ловно стопанство в сдружението. Първенец е дружинката на село Кюлевча, която има в сметката си 27 диви свине. Най-големият отстрелян ексемпляр е дело на Румен Гинчев от същото село. Той е успял да повали 200 килограмов глиган.

„Тази година сме разнесли над 30 тона концентриран фураж. Продължаваме подхранването, за да може да се задържим животните в региона”, посочи още той.

Районите на каспичанското ловно сдружение са постоянно обитавани от 130-140 благородни елена. „Тази година нямаме отстреляни животни по линия на трофейния туризъм, тъй като нямаме клиенти. Повечето имат високи изисквания, а ние не можем да им осигурим подобен лукс”, коментира Валери Николов и добави, че ловци на техните дружинки са отстреляли 7 селекционни животни от този вид.

Той алармира, че в районите, стопанисвани от СЛР „Балкан 2001” се шири голямо бракониерство, което е трудно да бъде пресечено. „Не успяваме да отидем навсякъде и да реагираме, а чуваме изстрелите. Бракониерите се крият, а районите ни са доста обширни. Те стрелят по всичко, което мърда”, каза още Валери Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама