Партиите във Велики Преслав разпределиха местата в секционните комисии

12:51, 17 фев 17 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партиите във Велики Преслав разпределиха местата в секционните комисии, но без участието на представители от „България без цензура“. 

В общината за първи път се случи насрочените консултации да минат без участието на някои от политическите представители. Това не създаде усложнения, но се наложи останалите партии да преразпределят „овакантените“ квоти.

В община Велики Преслав общият броят на представителите в секционните избирателни комисии (СИК) е 184. От тях местната структура на ГЕРБ взема 70 места. След преразпределението „Лява България“ се сдоби с 33 места в секционните комисии, ДПС – с 26, Реформаторският блок - с 20. Патриотичният фронт получи 15 места, а „Атака“ и АБВ взеха по 10.

При подялбата на председателски постове в комисиите ГЕРБ получи 8 от всичките 22 места. Социалистите ще имат шестима председатели, Движението – трима.

Малко преди насрочване на консултациите кметът на Велики Преслав беше издал заповед за сформиране на 22 общински секции за предстоящите избори за народни представители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама