„Енерго-Про“: Над 60% от клиентите ни дължат до 50 лв. за януари

12:57, 17 фев 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средната сметка за електроенергия, консумирана през януари от домакинствата в Североизточна България, е 56,11 лева. Това твърдят от компанията „Енерго-Про“, която доставя електроенергия на повече от 1 млн. битови потребители в областите Варна, Шумен,  Добрич, Търговище, Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Силистра. През същия период на миналата година средната стойност на фактурите е била 48,54 лева. Ниските температури през първия месец на 2017 година са се отразили на средното потребление на електроенергия, което е било по-високо с около 15% спрямо януари 2016 г. и с 24, 6 % спрямо предходния месец декември. На територията, обслужвана от „Енерго-Про“, средномесечната температура през изминалия месец е била с 3,6 градуса по-ниска спрямо същия месец на 2016 г.

На фона на рекордните сметки за ток, които за някои домакинства надхвърлят минималната месечна заплата в България, от дружеството уверяват, че повече от 60% от клиентите са потребили електроенергия на стойност до 50 лева. Други 18% имали сметки между 50 и 100 лева, а 16 на сто са консумирали енергия между 100 и 200 лева. Едва около 5% били битовите клиенти със сметки над 200 лв.

Клиентите на компанията, които срещат затруднения да покрият своите задължения в срок, могат да подадат искане за разсрочване в най-удобния за тях клиентски център. След като разгледат всяко постъпило искане, специалистите на компанията ще се свържат с клиента, за да му предложат индивидуална схема за разсрочване, съобщиха от „Енерго-Про“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама