Една година затвор за изпълнителния директор на "Озеленяване" ЕАД

13:58, 17 фев 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Софийския районен съдд наложи наказание една година затвор за изпълнителния директор на дружество „Озеленяване“ ЕАД Ненко Ненков. Изпълнението на наказанието е отложено за три години, като същевременно го лиши от право да упражнява ръководна длъжност за една година, за извършено от него престъпление по чл. 220, ал. 1 НК.  

Ненков е обвинен за това, че на 27.04.2009 г., в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил неизгодна сделка – договор за отговорно пазене и съхранение на растителност, с  търговско дружество „Кио Иван Узунов“ ЕООД, от която не е имало необходимост. Причината - дружество „Озеленяване“ ЕАД  е разполагало с цветопроизводствено стопанство, с достатъчна площ за съхранение на произведените цветя, както и с допълнително приспособена площадка за съхранение на цветя, и от това е произлязла значителна вреда за управляваното от Ненков дружество в размер на 20 344.93 лв.

Софийската районна прокуратура депозира протеста си пред Софийски градски съд по отношение размера на наложеното наказание, като настоява за по-тежка санкция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама