В ход е кампанията "Бебе на борда"

14:06, 17 фев 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Начало на кампанията "Бебе на борда" дадоха днес кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Втора САГБАЛ "Шейново" Румен Велев.

Както вече Topnovini.bg писа, "Бебе на борда" е съвместен проект на болница "Шейново" Столичната община, "Метрополитен" и Angel Baby. Целта на инициативата е безопасност и комфорт на пътуване на бъдещите майки и да провокира повече разбиране към тях.

Бременните могат да вземат значка и книжка с важна информация за бременността от касите в метрото. Очаква се по този начин другите пътници да бъдат по-внимателни и да правят място за сядане.

Идеята за инициативата е на екипа на д-р Велев, който е изпълнителен директор на болница "Шейново". Той и екипът му решават да разширят идеята със създаването на книжка с полезни съвети за бременни от пътуването в градския транспорт до информация за целия период на бременността. 

Йорданка Фандъкова съобщи, че в двете общински АГ болници /"Св. София" и "Шейново" и "Света София"/, както и в родилното отделение на Втора АГ болница от началото на годината до снощи са се родили 772 бебета.

"Това ни радва. Всички тези жени, всички бъдещи и настоящи майки, имат нужда от подкрепата на обществото. Затова подкрепихме кампанията "Бебе на борда" - тя няма нужда от голямо финансиране, а от голяма подкрепа" -

посочи кметът на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама