Пловдивски депутат се отказва от листата, не е съгласен с партийното решение

14:15, 17 фев 17 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС", каза доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на листата на реформаторите в Пловдив ще е бившият военен министър Николай Ненчев. "Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи", заяви доц. Шишков, цитиран от Радио Пловдив.

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата. "Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че водачът не е пловдивчанин", коментира хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на централно ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив. "В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии", заключи доц. Шишков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама