Изпитът за синдици ще бъде в Софийския университет

15:12, 17 фев 17 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Писменият изпит за придобиване на квалификация "синдик" ще бъде на 25 февруари в 65-а аудитория на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от Министерството на правосъдието.

Изпитната комисия е решила да промени мястото на изпита заради големия брой на кандидатите. Първоначално беше предвидено той е да е в сградата на министерството. 

Заявления за конкурса са подали 207 души. От тях 132 са с редовни документи, а на останалите е даден срок да отстранят нередовностите. Очаква се окончателният списък с допуснатите до изпита да бъде обявен най-късно в понеделник.

Министерството на правосъдието обяви и правилата за провеждане на първата част от изпита -  писмената.

Писменият изпит за синдици продължава два часа и ще започне в 10 ч. Той е под формата на тест, при който кандидатите нямат право да използват нормативни актове, съдебна практика или други помощни материали, освен син химикал, молив и гума.

Верните отговори се отбелязват с Х в специалните бланки. А ако някои е отбелязал повече от един отговор, се счита, че е отговорил грешно. Освен това, ако по листа има задрасквания и поправки, работата ще се анулира.

Тестът, който ще решават кандидатите за синдици, е с 40 въпроса. На него ще се поставя оценка "издържал" и "неиздържал". За да бъдат допуснати до втората част от изпита – устната, кандидатите ще трябва да отговорят вярно на най-малко ¾ от въпросите т.е. на 30.

Устният изпит ще е на 29 март. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама