Обсъждат промяна на движението в тунела по столичния булевард „Скобелев“

16:53, 17 фев 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в направление „Архитектура и градоусторйство“ при Столична община се проведе обсъждане от експертния съвет в направлението на извършено проучване за решаване на проблемите на транспорта в югозападната част на големия софийски център, с обхват пл. „Македония“ –бул. „Христо Ботев“ –бул. „Скобелев“ –подлеза пред Националния дворец на културата (НДК) – бул.“България“ – бул. „Черни връх“ –бул. „Арсеналски“, научи Topnovini.bg от главния архитект на Столична община Здравко Здравков.

В рамките на обсъждането беше дискутирано от експерти и проекта на подробен комуникационно-транспортен план за "Източна тангента" в участъка от бул. "Ботевградско шосе" до бул. "Шипченски проход" – вариантни решения, както и мотивирано предложение за еднопосочно движение в централната част на София – по бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Цар Освободител" и по ул. "Ген. Гурко".

Обсъдени бяха вариантите за решаване на транспортния проблем по бул.“Скобелев“, предизвикан от строителството на метрото, което налага промени в натоварването и структурирането на градския транспорт в тази територия, от друга страна по отношение на екологичните характеристики на средата в района и не на последно място и върху дизайна на обществените пространства на тази централна градска част на София.

Комплексното транспортно проучване се е наложило и във връзка с възникнало обществено напрежение около статута на трамвайна линия 6, прилагане на действащ ПУП за територията, предвиждаща промяна на предназначението на трамвайния тунел в пътен тунел.

В Столичния общински съвет вече е внесен проект за решение за изменение на действащия ПУП в обхват бул. „Хр. Ботев“ – бул. „Скобелев“ – бул. „Витоша“ – бул. „Арсеналски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама