Ким може да вземе на мушка сина на убития си полубрат

08:12, 18 фев 17 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като бе ликвидиран по-големия полубрат на севернокорейския диктатор, сега редица експерти допускат, че Ким Чен Ун ще вземе на мушка неговия син Хан Сол, съобщи АФП. Той живееше в китайския регион Макао, където впрочем живееха и родителите му до убийството на баща му. С безупречните си кръвни линии той може да бъде разглеждан като конкурент на разтърсваното от кървави чистки управление на получичо му.

„Ако терорът на Ким Чен Ун продължи, някои от елитите в Пхенян мога да се замислят за възможни алтернативи“, твърди избягалият севернокорейски дипломат Кох Йонг Хван, който живее в Южна Корея. „Ким Чен Ун трябва да е загрижен. След като Ким Чен Нам е мъртъв, сега в голяма опасност е синът му“.

Смята се, 21-годишният Хан Сол е завършил образованието си във френския университет По, но сегашното му местонахождение не известно.

Някои анализатори смятат, че Китай го държи под крилото си в случай, че се наложи са смени сегашния лидер в Пхенян.

Когато през 2012 година Хан Сол се върна в Босна, да си довърши училището, той окачестви получичо си като „диктатор“ в едно интервю, в което даде заявки, че може да играе политическа роля в бъдеще. „Винаги съм мечтаел един ден да се върна и да направя нещата по-добри за всички хора“, каза той.

Младият мъж впрочем каза, че баща му Ким Чен Нам не се интересува от политика. Експерти очаква, че след смъртта на баща му, той отново ще започне да критикува режима в Пхенян, след като мълча няколко години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама